Stiri recente

      
ro ru en    Informatie Interviuri Articole Stiri Retrospectiva Legaturi Forum  

Articole

Poduri de foc. Cronica in alb-negru a unui razboi. Autor: Tudor Iovu.

Expozitie personala "Lacrima noastra nestinsa", la Chisinau si la Bucuresti, in 1997. Premiul Mare si medalia de aur la concursul de fotografie militara "FOTOARM - 97" organizat de NATO la aplicatiile militare din Cluj, Romania. Decoratii de stat: medalia "Meritul civic", insigna de onoare "Vulturul de aur"... »»

Interviuri

Ion Muta, presedintele comitetului parintesc, Scoala 20, Tiraspol

Sunt fost profesor de fizica si matematica, dar viata a facut sa lucrez multi ani la Uzina din Tiraspol. La uzina am ajuns de la maiestru, pana la loctiitorul directorului de productie. In timpul de fata suntem someri, fiindca situatia politica a dus la aceea ca am fost eliberati din posturile de lucru 12 oameni, printer care majoritatea moldoveni care au... »»

Retrospectiva

Informatie cu privire la situatia scolilor nationale din zona transnistreana a R.Moldova

In zona transnistreana a R.Moldova, aflata in subordinea administratiei de la Tiraspol, functioneaza 32 de scoli moldovenesti si 15 scoli mixte. Elevii moldoveni studiaza de 10 ani in mod fortat in baza grafiei chirilice. In scolile nominalizate invata doar 30 % din copiii moldoveni. Restul sunt nevoiti sa studieze in limba rusa... »»

Forum