Stiri recente

      
ro ru en    Informatie Interviuri Articole Stiri Retrospectiva Legaturi Forum  

Articole

Influenta factorului subiectiv asupra nesolutionarii problemelor Transnistriei. Autor: Tudor Tabunscic.

Pe parcursul celor zece ani trecuti de la 1992 incoace, in R. Moldova la posturile-cheie ale subdiviziunilor legislativului si executivului, chemate sa rezolve problemele spinoase ale Transnistriei, s-au aflat niste persoane care, dupa parerea noastra, aveau doar o singura grija - de a pune piedici in rezolvarea lor... »»

Interviuri

Directorul

Legea conservarii dintr-o parte a luat, in alta parte a dat si-i inca de mirare ca avem cu ce plati apa si celelalte servicii, dar daca nu le platim, iti inchide scoaal si n-ai cum active. Si cum sa primesti licenta, daca nimeni nu-ti semneaza. Chiar de-am avea noi contract de arenda, nici statia demiologica, nici pompierii na-u semna actul de primire, fiindca... »»

Retrospectiva

Informatie cu privire la situatia scolilor nationale din zona transnistreana a R.Moldova

In zona transnistreana a R.Moldova, aflata in subordinea administratiei de la Tiraspol, functioneaza 32 de scoli moldovenesti si 15 scoli mixte. Elevii moldoveni studiaza de 10 ani in mod fortat in baza grafiei chirilice. In scolile nominalizate invata doar 30 % din copiii moldoveni. Restul sunt nevoiti sa studieze in limba rusa... »»

Forum